reede, detsember 12, 2008

Külavanema kandidaadi pöördumine

Postitan homme (13. detsembril) toimuva külavanema valimise ainsa kandidaadi Priit Robase üleskutse. Ootame kõiki registreeritud täisealisi külaelanikke osalema küla üldkoosolekul, 13.dets kell 11 Randvere külakeskuses.

Hea Randvere küla elanik!

Eeloleval laupäeval, 13. detsembril on meil kõigil võimalik otsustadaRandvere küla edasise arengu üle, kui valime uut külvanemat.

Olles kogu oma elu elanud Randvere külas, valutan südant meie ühise elukoha oleviku ja tuleviku pärast. Tunnen, et mul on jõudu, energiat ja oskusi olla meie küla eeskõnelejaks ja tegevuste eestvedajaks külavanemana.

Omades pikaajalist kogemust logistikaäris, tean et probleemide lahendamine algab suhtlemisest ja heast tahtest lahendust leida. Parimad lahendused kogukonna käekäigu tarbeks ei teki ühe inimese peas. Küla arengut puudutavad otsused peavad olema meie ühised otsused.
Õigeid valikuid saab teha info põhjal, mis tuleb otse allikast. Külajutt on küll väärtuslik folkloorikogujatele, kuid pikki, kõiki puudutvaid arenguid ei saa planeerida poolikutele faktidele toetudes - puudutagu see siis teeremonti, metsaalust või rannariba.

Igal maja- ja maaomanikul on omad õigused. Peale õiguste on ka kohustused. Peale õiguste ja kohustuste on ka head tavad ja traditsioonid. Selles virrvarris on kerge segadusse sattuda ja kellegi huve riivata. Selleks, et leida õigeid teid meie ühise keskkonna arenguks, peame olema valmis kompromissideks. Vägikaikavedu jätab ka kõige paremad plaanid tolmu koguma ja head mõtted jäävadki teostamata.

Me peame muretsema oleviku ladusa kulgemise eest ja peame mõtlema ka sellele, millisena tahame oma küla näha aastate pärast.
• Kui me täna jätame tähelepanuta meie järeltulijad ja nende vaba aja sisustamise, siis aastate pärast võitleme oma laste ükskõiksusega ümbritseva suhtes.
• Kui me täna planeerime oma elukeskkonda rutakalt, kähmleme tulevikus ülerahvastamisest tingitud probleemidega ning maksame lõivu privaatsuse ja rahu arvelt.
• Selleks, et saaksime tulevikus oma laste- ja lastelastega korrastatud metsas jalutada, peame juba täna astuma samme meie kõigi ühise vara korrastamiseks.

Paljud tänased mured ei seisa mitte võimaluste, vaid kokkulepete taga. Keegi ei saa meile lubada kohest õitsengut, kuid kindlasti annab meile hingerahu teadmine, et plaan on paigas ja töö käib.

Randvere külal on omad traditsioonid. Meie küla ei ole puutumatu kindlus ega ebasõbralik suguharu, kus traditsioonid on kivistunud ning muutumatud. Vana kõrvale kerkigu uus ja elujõuline. Uusi täiendagu vanade traditsioonide ehedus ja inerts ning kokku saamegi ühise Randvere külatraditsioonid. Randvere küla on üks - seisku Teie maja vanavanaisa taluasemel või asugu Te kodu meie külas tuliuuel, äsjaehitatud tänaval.

Kutsun Teid andma oma häält minu poolt Randvere külakeskuses 13.detsembril alates kella 11.00.


Lugupidamisega,

Priit Robas
Randvere külaelanik
Kahe lapse isa

Kommentaare ei ole: