reede, detsember 12, 2008

Mõni sõna külavanema valimiste kohta

Laupäev, 13. detsember, on selle aasta üks olulisemaid päevi Randvere küla loos. Meie küla on olnud külavanemata juba 1. märtsist (kuid sõltuvalt tõlgendusest hiljemalt 1. juulist). Sellele saime kinnitust Viimsi vallavalitsuse nimel mulle vastanud Enno Seliranna vastusest. Juhtisin tähelepanu Viimsi aleviku- ja külavanema statuudi sätetele, mille kohaselt olid senise külavanema Madis Kaasiku volitused teatud kohustuste tähtaegse täitmata jätmise tõttu lõppenud. Vastuseks sain, et nüüd korraldataksegi meie külale uue külavanema valimised.

Külaseltsi juhatus toetab uut kandidaati Priit Robast. Priit on olnud Randvere elanik sünnist saati, tema vanemad on Randverest pärit. Priit on hakkaja mees, kes ei taha anda katteta lubadusi, kuid soovib teha kõik, mis külavanemaks valimise korral tema võimuses oleks.

Külaseltsi juhatuse esimehena ja ka Randvere külaelanikuna avaldan arvamust, et kuigi meile on esitatud vaid üks kandidaat külavanema kohale, on see kandidaat päris hea valik. Seepärast innustaksin kahtlejaid andma ikkagi oma hääle selle ühe kandidaadi poolt. Vastasel korral peaks meie küla veel mitu kuud jätkama ilma külavanemata; kardetavasti veel aasta võrra jääks uuendamata Randvere küla arengukava ja edastamata külaelanike arengusoovid vallavalitsusele. Ja ärge kahelge ka kohale tulemast - meie küla on suur ja sestap oleks vaja kohale ka sedavõrd palju rohekm inimesi, et võiks arvestada, et tõesti küla on rääkinud. Mitte kaks naabrit kaupluse, bussipeatuse või kiriku juurest.

Ja mis veel... Kui te Priitu varasemast ei tunne, siis ärge tehke otsust selle põhjal, mida keegi teine teile rääkinud on. Kui teil on küsimusi Priidule, siis homme saate need temale endale esitada.

Kommentaare ei ole: