reede, mai 29, 2009

Randvere sai natuke puhtamaks



Laupäeval, 23. mail, tegid Randvere inimesed teoks mõttetalguil alguse saanud idee, et oma küla koristustalgud on võimalik korraldada ka otsast lõpuni eraalgatuslikult, kõrvalist toetust ootamata. Kui vallavalitsus ütleb, et prügikonteineri tellimiseks ja äraveoks raha ei ole, siis mis seal ikka – tellime ise. Priit Robas külavanema kohusetäitjana võttis asja enda peale. Korraldas oma kulul nii konteineri, selle äraveo kui talguliste töövahendid ja lõpetuseks ühise supi.
Üleskutsele reageeris paarkümmend inimest, kes kogusid Randvere peamiste teede äärtest ja mererannast muulide juurest veokikasti suuruse konteineri peaaegu ääretasa täis. Värvikamatest leidudest tõusid esile mere äärde visatud arvutimonitor, mõned süstlad ja kraavi sõitnud paari auto väiksemad jäänused. Tüüpiline praht oli kauplusest koduteele pudenenud jäätisepaber, autoaknast välja lennanud tühi suitsupakk ja odava viina maksumärgita klaastaara. Juhuprahi hulgas oli paraku ka paar tüsedamat prahihunnikut, mis viitavad hoolimatusest kraad kangemale pahatahtlikkusele.
Talgupäeva lõpetuseks söödi Randvere keskuses suppi ja arutati küla tuleviku üle. Kohalolijad seadsid tähtsuse järjekorda Randvere senises arengukavas märgitud punkte, millest tõusid esile vee- ja kanalisatsiooni teema, spordiväljaku rajamine külakeskuse kõrvale, ranna edendamine, heakord ja turvalisus kaupluse ümbruses, ühistransport jne. Küla senise arengukavaga saab tutvuda ja uusi ettepanekuid teha kodulehel www.randvere.net.

Kommentaare ei ole: